Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Снятинській ДПІ проводять робочі зустрічі з платниками податків

опубліковано 02 грудня 2022 о 11:34

Начальником Снятинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Мирославом Остафійчуком систематично проводяться робочі зустрічі з платниками податків територіальної громади. Так нещодавно, Мирослав Остафійчук зустрівся з фізичною особою – підприємцем Петром Никільчик та роз’яснив окремі норми податкового законодавства.

Зокрема, Мирослав Остафійчук розповів, що з 1 вересня минулого року громадяни мають можливість легалізувати свою власність, придбану до 1 січня 2021 року за кошти, податки з яких не були сплачені. За словами посадовця, з метою реалізації права на податкову амністію декларанту необхідно подати одноразову декларацію в електронному вигляді через «Електронний кабінет платника» до 1 березня 2023 року.

Окремо поінформував начальник ДПІ про право громадян на податкову знижку за понесеними в 2021 році витратами та нагадав, що для отримання податкової знижки необхідно подати до податкової декларацію про майновий стан і доходи  і задекларувати суму до повернення з бюджету.

Крім того, посадовець наголосив на важливості дотримання платниками податків чинного податкового законодавства, в тому числі у сфері застосування РРО та програмного РРО та своєчасної сплати податків, зборів та платежів до бюджету.