Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Яремчанські податківці проводять роз’яснювальну роботу щодо добровільного декларування фізичними особами належних їм активів

опубліковано 01 грудня 2022 о 16:14

Начальник Яремчанської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Юрій Вередюк розповів громадянину про особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів.

Зокрема, податківець розповів які активи можуть бути задекларовані, повідомив про розміри ставок одноразового збору та порядок сплати задекларованого  збору до бюджету. Юрій Вередюк зазначив, що рішення щодо подання чи неподання декларації громадяни приймають самостійно. Посадовець наголосив, що держава гарантуватиме захист від адміністративної та кримінальної відповідальності за вчинені в минулому порушення податкового законодавства  фізичним особам, які скористаються податковою амністією.

За його словами, подати одноразову добровільну декларацію громадяни можуть виключно в електронній формі за допомогою Електронного кабінету платника податків. Як зазначив Юрій Вередюк, за допомогою цього сервісу платники мають можливість перевірити стан розрахунків з бюджетом, зареєструвати програмний РРО, надіслати податкову звітність, а громадяни подати декларацію про майновий стан і доходи.