Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як провадити підприємницьку діяльність з дотриманням усіх норм податкового законодавства спілкувалися тисменицькі податківці з платниками

опубліковано 18 листопада 2022 о 13:41

Під час чергової зустрічі з платниками працівники Тисменицької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області обговорили зміни та актуальні норми податкового законодавства, що регулюють підприємницьку діяльність.

Зокрема мова йшла про спрощену та загальну систему оподаткування, актуальні ставки оподаткування та застосування РРО.

Відтак, начальник інспекції Олександра Гайдей перечислила умови, дотримання яких передбачено законодавством для перебування на різних групах спрощеної системи. Також нагадала про необхідність ведення обліку товарних запасів ФОП, які реалізують технічно-складну побутову техніку, лікарські засоби, медичні товари або ювелірні вироби, або ж є спрощенцями 3 групи та платниками ПДВ чи перебувають на загальній системі оподаткування, окрім того звернула увагу на обов’язкову фіскалізацію товарів чи послуг при готівкових розрахунках з покупцями усіма підприємцями, окрім єдинників 1 групи.

Олександра Гайдей також проінформувала платників про можливість переходу суб’єктів господарювання на спрощену систему оподаткування за пільговою ставкою 2 відсотки, однак зазначила, що такі пільги передбачені лише на період воєнного стану.

Наостанок начальник інспекції відповіла на запитання відвідувачів, зокрема щодо їх права на несплату єдиного податку на час війни, однак зауважила, що держава потребує постійних надходжень до бюджету, в т.ч. й за рахунок сплати податків, для обороноздатності у боротьбі з російським агресором.