Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Івано-Франківські податківці роз’яснюють платникам про порядок подання повідомлення про об’єкти оподаткування за формою №20-ОПП та інші актуальні питання

опубліковано 18 листопада 2022 о 13:34

Про порядок подання повідомлення про об’єкти оподаткування за формою №20-ОПП в електронній формі та інші актуальні питання податкового законодавства нещодавно на черговому тренінгу розповіла платникам начальник відділу електронних сервісів Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Ірина Малихіна.

Посадовець розповіла, що платники податків зобов’язані повідомляти контролюючі органи за основним місцем обліку про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням за формою №20-ОПП протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття, а також детально розповіла про порядок її подання в електронній формі.

Під час тренінгу Ірина Малихіна також звернула увагу платників податків на продовження терміну проведення кампанії одноразового декларування активів до 1 березня 2023 року. Також інформувала про об’єкти, які підлягають декларуванню, в які терміни необхідно сплатити одноразовий збір та які громадяни мають право скористатись податковою амністією.

Крім того, фахівець податкової інспекції нагадала присутнім про право громадян на податкову знижку та надала практичні рекомендації щодо заповнення декларації про майновий стан та доходи за 2021 рік за допомогою Електронного кабінету платника.

Під час заходу обговорювались зміни у застосуванні РРО та ПРРО, які набули чинності з початку поточного року.