Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відвідувачів Центру обслуговування платників Тисменицької ДПІ ознайомлюють з особливостями одноразового спеціального добровільного декларування активів

опубліковано 14 листопада 2022 о 13:52

Про одноразове добровільне декларування активів, так звану податкову амністію, відвідувачі Центру обслуговування платників Тисменицької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області дізнаються із тематичних презентаційних матеріалів. Кожному, хто цікавиться особливостями податкової амністії, фахівці ДПІ пропонують актуальну друковану продукцію, а також запрошують до обговорення норм, що дозволяють задекларувати  активи, які придбані за кошти з яких не сплачені податки.

Так, нещодавно на черговій зустрічі начальник Тисменицької ДПІ Олександра Гайдей роз’яснила платникам податків основні положення закону про одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів.

За словами посадовиці, громадяни, які мають статки, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно подати одноразову спеціальну декларацію, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Термін подання декларації до 1 березня 2023 року. Подавати необхідно до Державної податкової служби України через Електронний кабінет.

Також Олександра Гайдей нагадала присутнім про необхідність дотримання норм трудового законодавства під час прийняття на роботу найманих працівників та про право громадян на отримання податкової знижки за понесеними витратами впродовж минулого року.