Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Коломийській податковій відбулась чергова зустріч з платниками податків

опубліковано 10 листопада 2022 о 16:47

З метою надання роз’яснень деяких норм законодавства, відбулась зустріч заступника начальника Коломийської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Мирослави Бундзяк з платниками податків.

Зокрема, Мирослава Бундзяк інформувала платників про необхідність застосування РРО чи ПРРО при проведені розрахункових операцій та використання електронних платіжних засобів, розповіла про переваги застосування програмних РРО при веденні господарської діяльності та порядку їх реєстрації.

Окремо нагадала заступниця про право на податкову знижку за понесеними в 2021 році витратами, зокрема: за навчання у вітчизняних закладах освіти, лікування COVID-19, будівництво житла, переобладнання транспортного засобу тощо.

Також посадовиця звернула увагу платників податків на оформлення трудових відносин з найманими працівниками, своєчасну сплату податків і зборів до бюджету та можливості одноразового спеціального добровільного декларування, яке продовжено до 1 березня 2023 року. Детально Мирослава Бундзяк розповіла про форму подання одноразової декларації та терміни її подання, які категорії фізичних осіб можуть скористатися правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування, об’єкти оподаткування, ставки податку та терміни cплати.

Наприкінці зустрічі керівниця відповіла на запитання платників податків та повідомила, що задля якісної та оперативної комунікації податкової служби з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку функціонує електронна скринька Комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС в Івано-Франківській області з електронною адресою: if.ikc@tax.gov.ua.