Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надвірнянським платникам на семінарі розповіли про податкову амністію та актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 10 листопада 2022 о 16:45

В Надвірнянській ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області нещодавно відбувся семінар для платників податків щодо проведення одноразового декларування активів фізичних осіб та застосування РРО, ПРРО платниками єдиного податку.

Під час семінару начальник Надвірнянської ДПІ Василь Гнатюк розповів платникам про особливості добровільного декларування фізичними особами активів, з яких не сплачені податки та збори. За його словами, до 1 березня 2023 року громадяни мають право подати спеціальну добровільну декларацію в електронній формі та сплатити одноразовий збір .

Посадовець детально розповів які активи підлягають одноразовому декларуванню, хто має право подати одноразову декларацію, які ставки збору з одноразового декларування, а також про терміни сплати податкового зобов’язання у разі подання декларації.

Крім того, керівник податкової інспекції нагадав про порядок застосування касових апаратів та програмних РРО при проведенні розрахункових операцій за товари та послуги підприємцями-платниками єдиного податку. Зокрема, роз’яснив в яких випадках необхідно застосовувати РРО чи ПРРО та про відповідальність до суб’єктів господарювання, які використовують касові апарати з порушенням чинного законодавства. Також посадовець звернув увагу присутніх на переваги використання програмних РРО.

На завершення заходу Василь Гнатюк розповів присутнім про можливості сервісу «Електронний кабінет» та переваги подання звітності в електронному вигляді. Посадовець наголосив, що спілкування з податковою службою в електронному вигляді – набагато зручніше та швидше, особливо важливо це саме зараз – у період воєнного стану.