Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Надвірнянщини та посадові особи Надвірнянської міської ради на зустрічі розглянули актуальні питання податкового законодавства

опубліковано 08 листопада 2022 о 15:57

Нещодавно відбулась зустріч начальника Надвірнянської ДПІ Василя Гнатюка, в.о.начальника Надвірнянського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Наталії Янко з начальником відділу торгівлі, транспорту і АПК управління економіки Надвірнянської міської ради Богданом Нагорняком та заступником начальника фінансового управління Надвірнянської міської ради Олександрою Николайчук.

На зустрічі розглянули питання наповнення місцевого бюджету, зокрема, щодо своєчасної сплати податків суб’єктами господарювання та громадянами, дотримання норм податкового та трудового законодавства платниками податків, актуальні питання податкового законодавства, а також комплекс заходів, які необхідно вжити для інвентаризації земель та нерухомості громадян.

Як зазначив Василь Гнатюк, що одним з резервів наповнення бюджету є кампанія добровільного декларування активів громадян, термін дії якої продовжили до 1 березня 2023 року. Саме до цього часу резиденти держави матимуть змогу легалізувати неоподатковані в минулому статки за пільговою ставкою одноразового збору.

Крім того, начальник податкової інспекції розповів присутнім про сервіс ДПС «Електронний кабінет», за допомогою якого платник може отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, строки подання звітності та сплати податків, надіслати та переглянути раніше подану до органів ДПС звітність. А громадяни в Електронному кабінеті мають можливість переглянути податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих майнових податків, подати декларацію про майновий стан та доходи.

Під час заходу розглядалися й інші питання податкового законодавства, зокрема порядок реєстрації та застосування РРО, сплата земельного податку, податку на нерухоме майно та погашення податкового боргу по сплаті місцевих податків.