Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову амністію розповіли яремчанські податківці

опубліковано 07 листопада 2022 о 16:48

Про право на одноразове добровільне декларування активів розповів начальник Яремчанської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Юрій Вередюк під час чергової зустрічі з платником податків.

Зокрема посадовець наголосив, що декларуванню підлягають неоподатковані активи фізичних осіб, а саме: рухоме та нерухоме майно, валютні цінності, предмети мистецтва та антикваріату, цінні папери та ін., вартість яких більше 400 тисяч гривень. За його словами декларантами можуть стати як громадяни України, так і нерезиденти, які на момент набуття активів, були платниками податків. Із задекларованих статків громадянам потрібно буде сплатити одноразовий збір. Після подання декларації в електронній формі та повної сплати збору громадяни звільнятимуться від адміністративної, кримінальної та фінансової відповідальності за вчинені в минулому порушення валютного чи податкового законодавства.

Керівник податкової інспекції зазначив, що задекларувати активи громадяни можуть до 1 березня 2023 року.

Крім цього, Юрій Вередюк розповів про електронні сервіси ДПС, Електронний кабінет платника за допомогою яких платники можуть отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, строки подання звітності та сплати податків та зареєструвати програмний РРО. Також через приватну частину Електронного кабінету громадяни можуть подати декларацію про майновий стан та доходи для отримання податкової знижки. Податківець зазначив, що користуватися цим сервісом від ДПС можуть не лише суб’єкти, які здійснюють підприємницьку діяльність, а й громадяни.