Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про важливість добросовісної сплати податків у воєнний час спілкувалися податківці з тлумацькими платниками

опубліковано 07 листопада 2022 о 16:27

Сумлінна  сплата податків усіма суб’єктами господарювання та громадянами сьогодні є вкрай важлива, адже країна для боротьби з агресором потребує значних фінансових ресурсів. Саме про це йшлося на черговій зустрічі начальника Тлумацької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франкіьскій області Миколи Іванишина з платниками району. Оскільки Івано-Франківщина не є територією ведення бойових дій то, як слушно зауважив податківець, має стати надійним тилом та гідно тримати економічний фронт поряд з іншими мирними регіонами.

Власне, мета кампанії добровільного декларування активів громадян скерована на пошук додаткових надходжень до бюджету. Скориставшись можливостями податкової амністії декларанти зможуть не лише легалізувати неоподатковані в минулому статки за пільговою ставкою одноразового збору, й у такий спосіб зняти з себе відповідальність за вчинені у минулому порушення податкового чи митного законодавства, а й допомогти державі. Час у  потенційних декларантів на роздуми ще є, бо, як нагадав Микола Іванішин, строк згаданої кампанії продовжено до 1 березня 2023 року.

Звернув увагу податківець і на необхідність своєчасної сплати майнових податків, надходження від якої в значній мірі формує дохідну частину бюджету територіальної громади.

Дотримання усіх норм трудового та податкового законодавства сьогодні є запорукою боєздатності та міцності нашої держави. “Відтак, сьогодні кожен з нас повинен взяти на себе відповідальність за збереження України”, - завершив зустріч Микола Іванишин.