Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуально про податки. Чергова зустріч податківців з платниками Городенківщини

опубліковано 04 листопада 2022 о 14:37

Як здійснити звірку з нарахувань  майнових податків та у який термін слід сплатити зобов’язання розповів платникам податків начальник  Городенківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Руслан Колодій.

Зокрема, керівник інспекції зазначив, що сплатити податки необхідно впродовж 60 календарних днів з моменту отримання платником податкового повідомлення рішення. Однак, тепер усі нарахування можна побачити в Електронному кабінеті платника. До речі, як зазначив Руслан Колодій, тепер в ППР зазначено не лише суму до сплату, а й приміром адреса та площа об’єкту нерухомості, механізм розрахунку податку, якщо ж мова йде про земельну ділянку, то зазначатиметься кадастровий номер, оціночна вартість та ін. Однак, у разі виявлення розбіжностей платник завжди може провести звірку щодо нарахувань з контролюючим органом. Для цього необхідно прийти до Центру обслуговування платників та надати оригінали документів, що підтверджують право на володіння нерухомістю. У разі встановлення розбіжностей, податковою службою буде видано нове рішення до сплати, відтак і термін сплати буде розпочинатися з моменту вручення нового ППР.

Також Руслан Колодій нагадав громадянам про їх право на податкову знижку та коротко зупинився на видах витрат, за які передбачена компенсація від держави. Однак керівник інспекції  підкреслив, що скористатися таким правом можуть лише платники ПДФО, тобто ті громадяни, які отримують офіційну заробітну плату. Тому, на думку Руслана Колодія, насамперед  самі працівники повинні бути зацікавленні в  чесних трудових відносинах та не погоджуватися на виплати зарплат у “конвертах”. Адже офіційне працевлаштування  це не лише сплачені податки до бюджету, а й гарантія соціального захисту та майбутніх пенсійних виплат. Принагідно, начальник Городенківської ДПІ нагадав присутнім і про збільшення розміру ЄСВ з 1 жовтня 2022 р. наразі мінімальний розмір страхового внеску становить 1474 грн.

В ході діалогу Руслан Колодій також інформував про особливості перебігу добровільної кампанії декларування активів громадян та звернув увагу на важливості своєчасної сплати податків, особливо у воєнний час.