Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рогатинські податківці на семінарі розповіли платникам про новації податкового законодавства

опубліковано 04 листопада 2022 о 14:36

Про новації податкового законодавства та про порядок роботи Електронного кабінету платника на час воєнного стану розповіли платникам податків під час семінару фахівці Рогатинської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Зокрема, начальник інспекції Тетяна Холява повідомила присутнім що до 1 березня 2023 року громадяни мають можливість легалізувати свої статки, придбані до 1 січня 2021 року за кошти, податки з яких не були сплачені. Роз’яснила, які громадяни можуть скористатися правом на податкову амністію та які об’єкти підлягають декларуванню. Також посадовець звернула увагу, що для реалізації права на податкову амністію декларанту необхідно подати одноразову декларацію в електронному вигляді через «Електронний кабінет платника».

Крім того, керівник податкової інспекції звернула увагу присутніх, що громадяни та підприємці можуть скористатися сервісом «Електронний кабінет платника» для отримання інформації щодо відсутності податкового боргу перед державою та подати податкову звітність. Також за допомогою цього сервісу можна отримати від податкової служби відповіді на запити та отримати довідки, переглянути податкове повідомлення рішення щодо нарахувань майнових податків, де відображатиметься сума до сплати, об’єкт оподаткування та механізм розрахунку.

Тетяна Холява також нагадала присутнім, що з 1 січня 2022 року всі підприємці - платники єдиного податку другої – четвертої груп, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, які здійснюють розрахунки за товар готівкою або за допомогою платіжних карток зобов’язані застосовувати РРО або ПРРО. Водночас зазначила, що підприємці, які здійснюють діяльність у селах та селищах, у випадках, передбачених законодавством, можуть проводити розрахункові операції із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок.

На завершення семінару податківці роз’яснили платникам важливість дотримання норм трудового законодавства та необхідність своєчасної сплати податків.