Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Тисменничини знайомлять платників з податковим законодавством

опубліковано 04 листопада 2022 о 14:23

Нещодавно начальник Тисменицької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Олександра Гайдей провела чергову зустріч із платниками податків, під час якої ознайомила присутніх з актуальними питаннями податкового законодавства.

Зокрема посадовиця розповіла, що з початку війни податкове законодавство зазначило чимало змін: це і можливість для ФОПів не сплачувати єдиний податок та єдиний внесок, і запровадження зменшеної ставки єдиного податку, і зниження акцизного податку, і відміна штрафів за неподання звітності та сплату податкових зобов’язань тощо. Однак, за словами керівника ДПІ, суб’єкти господарювання повинні розуміти, що саме завдяки сплаті податків ми зможемо забезпечити нашу армію, підтримати економіку країни в цей важкий час та прискорити перемогу. Саме тому, увесь працюючий бізнес, незважаючи на надані пільги, повинен своєчасно та в повному обсязі сплачувати податки і збори.   

Також Олександра Гайдей нагадала присутнім, що з 1 січня 2022 року всі підприємці – платники єдиного податку II-IV груп, які здійснюють розрахунки за товар готівкою або за допомогою платіжних карток, зобов’язані застосовувати РРО або ПРРО. При цьому розповіла про переваги застосування  програмних РРО зазначивши, що програмне забезпечення можна завантажити з сайту ДПС на смартфон, планшет, комп’ютер чи будь-який інший гаджет, який має операційну систему та підключений до мережі Інтернет.

Крім цього, керівник Тисменицької ДПІ розповіла про можливість громадян отримати податкову знижку за певні види витрат, понесених ними у 2021 році, однак зазначила, що претендувати на неї можуть виключно ті громадяни, які є платниками податку на доходи фізичних осіб, які мають офіційні оподатковані доходи, в основному у вигляді заробітної плати. Для того, щоб отримати податкову знижку необхідно подати Декларацію про майновий стан і доходи та визначений перелік документів. Подати таку Декларацію можна як особисто так і через Електронний кабінет платника.

Також посадовиця поінформувала присутніх про продовження до 1 березня 2023 року кампанії одноразового декларування активів фізичних осіб та розповіла, які об’єкти підлягають декларуванню, хто може скористатись податковою амністією, а також в які терміни необхідно сплатити одноразовий збір.

На завершення заходу Олександра Гайдей рекомендувала присутнім активно користуватись сервісом ДПС «Електронний кабінет платника», за допомогою якого платники мають можливість подати та переглянути подану звітність, сплачувати податки, зареєструвати програмний РРО, перевірити стан розрахунків з бюджетом тощо.