Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові новації у період воєнного стану розповіли підприємцям податківці Городенківщини

опубліковано 21 жовтня 2022 о 11:36

Про зміни в податковому законодавстві у період воєнного стану, що стосуються діяльності підприємців розповів під час чергової зустрічі з приватними підприємцями начальник Городенківської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Руслан Колодій.

Посадовець роз’яснив, що на період воєнного часу платники податків мають право змінити групу спрощеної системи оподаткування за ставкою 2 відсотки, а також який порядок такого переходу. При цьому зазначив, що після закінчення воєнного стану вони автоматично повернуться до попередньої ставки.   

Також Руслан Колодій нагадав про обов’язкове використання суб’єктами господарювання РРО та ПРРО у разі здійснення ними торгівлі за готівку. Звернув увагу, що перш ніж реєструвати ПРРО, необхідно надати відомості про господарську одиницю, де буде застосовуватися ПРРО, а саме повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти пов’язані з оподаткуванням чи через які проводиться діяльність, за формою №20-ОПП.

Крім цього, Руслан Колодій розповів про продовження кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування, про об’єкти які підлягають декларуванню, ставки одноразового збору і терміни його сплати. Посадовець наголосив на тому, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування, а декларація подається лише в електронному вигляді через Електронний кабінет платника.

Нагадав керівник Городенківської ДПІ і про право громадян на податкову знижку та розповів, які документи для цього необхідно подати до податкової інспекції.

На завершення очільник ДПІ нагадав про можливість проведення звірки щодо нарахованих сум земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.