Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На семінарі податківці ознайомили тлумацьких підприємців з новаціями податкового законодавства

опубліковано 21 жовтня 2022 о 11:34

Під час чергового семінару начальник Тлумацької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Микола Іванішин розповів платникам податків про податкову амністію, податкові сервіси ДПС та про застосування реєстраторів розрахункових операцій суб’єктами господарювання.

Зокрема, посадовець наголосив, що електронні сервіси ДПС – це можливість дистанційного спілкування з податковими органами. За допомогою Електронного кабінету платник може оперативно отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, надіслати звітність чи сплатити податкове зобов’язання, здійснити онлайн реєстрацію програмного РРО.

Керівник податкової інспекції зазначив, що програмний РРО – це безкоштовний сервіс від податкової, який взаємодіє через Інтернет з сервером податкової служби через відкритий програмний інтерфейс, і виконує функції: формування, підпису, відправлення та видачу чеків встановленого формату, відкриття та закриття зміни, формування звітів перегляд даних, та інші. За його словами програма не потребує сертифікації, технічної експертизи, включення до Державного реєстру моделей – достатньо виконувати вимоги законодавства, формувати, підписувати і реєструвати чеки й надавати їх покупцям товарів та послуг.

Микола Іванішин також розповів присутнім про кампанію добровільного декларування активів громадян, яку подовжено до 1 березня 2023 року. За його словами до цієї дати громадяни мають можливість легалізувати неоподатковані активи. Для цього їм необхідно подати одноразову декларацію до Державної податкової служби України через «Електронний кабінет» та сплатити одноразовий збір.

Крім того, посадовець проінформував присутніх про новий формат спілкування з податковою - комунікаційну платформу, яка створена з метою швидкого вирішення актуальних питань громадськості і бізнес спільноти та прийняття відповідних рішень.