Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальне в податковому законодавстві: діалог податківців та тисменичан

опубліковано 20 жовтня 2022 о 16:03

Під час чергової зустрічі з громадськістю начальник Тисменицької ДПІ в Івано-Франківській області ГУ ДПС в Івано-Франківській області Олександра Гайдей обговорила діючі норми податкового законодавства.

Зокрема, мова йшла про кампанію добровільного декларування активів громадян, термін якої подовжено до 1 березня 2023 року. Податкова амністія передбачає легалізацію неоподаткованих в минулому активів резидентів України за пільговою ставкою та звільнення громадян за скоєні в минулому порушення податкового законодавства. Участь у добровільному декларуванні є виключно правом громадян, а не обов’язком, а тому платники самостійно приймають рішення про подання чи неподання декларації.

Також Олександра Гайдей нагадала платникам про можливість отримати податкову знижку за минулорічні витрати. Однак, підкреслила, що скористатися таким правом можуть лише платники ПДФО, тобто, ті хто має офіційні доходи, як правило, у вигляді заробітної плати. Відтак, вкотре наголосила на важливості легального працевлаштування та отриманні офіційної зарплати.

В ході зустрічі, податківець детально розповіла відвідувачам і про електронні сервіси від податкової служби, які дають можливість ефективного дистанційного спілкування з податковими органами. Зокрема, через Е-кабінет можна оперативно отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, надіслати звітність чи отримати довідку на запит.