Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Косівщини знайомлять платників з податковими новаціями

опубліковано 20 жовтня 2022 о 16:02

Актуальні питання податкового законодавства обговорили під час зустрічі начальник Косівської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Оксана Мельниченко та представники бізнесу.

Зокрема, керівник інспекції розповіла про можливість платників податків на період воєнного стану перейти на сплату єдиного податку за ставкою 2 відсотки, про застосування РРО та ПРРО, ведення обліку товарних запасів та звернула увагу на важливості сумлінної сплати податків та єдиного внеску.

Також поінформувала про кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування, а саме: розповіла які активи підлягають податковій амністії, за якими ставками вони оподатковуються та як визначити базу оподаткування, наголосила, що одноразова декларація подається до Державної податкової служби України через Електронний кабінет платника.

Розповіла Оксана Мельниченко і про можливість громадян ознайомитись з сформованими повідомленнями – рішеннями з земельного податку та податку на нерухомість в Електронному кабінеті. Також звернула увагу, що з цього року в повідомленні відображається не лише сума податку, що підлягає сплаті, а й адреса об'єкта нерухомості, чи земельної ділянки, дата набуття чи припинення права власності, загальна площа об'єкта або його часток, пільга, ставка податку.

Крім цього, Оксана Мельниченко нагадала, що громадяни, які у 2021 році здійснювали витрати на навчання, сплачували іпотеку, робили благодійні внески тощо, можуть скористатися правом на податкову знижку та розповіла які документи потрібно подати до податкової інспекції. 

Наостанок керівник Косівської ДПІ ознайомила присутніх із електронними сервісами податкової служби, зокрема розповіла про роботу Електронного кабінету платника.