Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як правильно заповнити декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки та розповіли громадянам в Долинській ДПІ

опубліковано 18 жовтня 2022 о 14:34

Які відомості слід зазначити в декларації про майновий стан та які документи потрібно надати для отримання податкової знижки, дізналися відвідувачі Долинської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області під час чергової зустрічі з податківцями.

Зокрема в.о начальника Долинської ДПІ Оксана Мазяк, зазначила, що отримати податкову знижку у розмірі 18 відсотків від суми певних видів витрат, а це: оплата за навчання, страхові платежі, іпотека тощо) можуть ті громадяни, які є платниками ПДФО, тобто офіційно працевлаштовані. Для цього їм необхідно подати до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації декларацію про майновий стан і доходи, також до неї необхідно долучити копії платіжних та розрахункових документів, зокрема, квитанції, фіскальні чеки, прибуткові касові ордери, а також копію договору про купівлю товару чи отримання послуг та довідку про отримані у звітному році доходи.

Також у податковій нагадали про необхідність громадянами сплати майнових податків, надходження з яких формують місцеві бюджети громад, а отже йдуть на їх розвиток. У разі наявності розбіжностей між даними зазначеними у податковому повідомленні-рішенні про сплату податку на нерухомість чи земельного податку та документами на право власності громадяни можуть звернутися до Центрів обслуговування платників та провести звірку.

Окрім того, під час зустрічі посадовець нагадала про продовження терміну кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування – до 1 березня 2023 року.