Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Косівщини знайомлять платників з податковими новаціями

опубліковано 03 жовтня 2022 о 15:05

Про зміни в податковому законодавстві в умовах воєнного стану розповіла платникам податків на черговій зустрічі начальник Косівської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Оксана Мельниченко.

Зокрема керівник інспекції проінформувала присутніх про те, на період дії воєнного стану спрощенці 1 та 2 груп мають право не сплачувати єдиний податок; а підприємці, незалежно від обраної ними системи оподаткування, -єдиний внесок за себе. При цьому Оксана Мельниченко наголосила на важливості сплати податкових зобов’язань як основного джерела наповнення місцевих бюджетів та Пенсійного фонду.

Розповіла посадовиця і про обов’язок підприємців 2-4 груп застосовувати РРО або ПРРО у разі проведення розрахунків з покупцями за готівку, та звернула увагу на перевагах та зручності у використанні програмних РРО.

Також Оксана Мельниченко повідомила, що цьогоріч громадяни мають можливість отримувати податкові повідомлення-рішення про сплату майнових податків – податку на нерухомість та плати за землю – в електронному вигляді через Електронному кабінеті та зазначила, що у разі наявності розбіжностей між даними зазначеними у податковому повідомленні – рішенні та документами на право власності громадяни можуть звернутися до Центрів обслуговування платників та провести звірку. 

Нагадала Оксана Мельниченко і про податкову амністію, яка триватиме до 1 березня 2023 року та податкову знижку за понесеними в 2021 році витратами.

Крім цього, розповіла про можливості електронних сервісів, які надає Державна податкова служба України та про новий формат спілкування податкової служби з платниками податків – Податкову комунікаційну платформу.