Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Тлумаччині податківці роз’яснюють платникам новації податкового законодавства

опубліковано 30 вересня 2022 о 15:13

Начальник Тлумацької ДПІ Микола Іванішин на черговій зустрічі розповів фізичним особам підприємцям про особливості оподаткування на спрощеній системі оподаткування та наголосив, що в умовах воєнного стану підприємці можуть сплачувати єдиний податок не за звичними ставками – 3 або 5 відсотків, а за нижчою – 2 відсотки. Посадовець зауважив, що з 1 січня 2022 року суб’єкти господарювання, які при продажу товарів здійснюють розрахункові операції в готівковій формі зобов’язані застосовувати РРО або ПРРО. 

Крім того, посадовець розповів присутнім про податкову амністію, хто може скористатися правом на одноразове добровільне декларування та в які терміни необхідно подати декларацію. Також податківець звернув увагу на об’єкти, які необхідно задекларувати, за якими ставками оподатковуються доходи та в які терміни необхідно сплатити одноразовий збір.

Микола Іванішин звернув увагу учасників зустрічі, що одноразову (спеціальну) добровільну декларацію необхідно подавати в електронній формі  за допомогою електронного кабінету платника до 1 березня 2023 року.

На завершення начальник Тлумацької ДПІ наголосив на важливості оформлення трудового договору працедавців з найманими працівниками та виплатою заробітної плати на рівні не нижчому мінімальної зарплати, яка  з 1 жовтня становитиме 6700 гривень.