Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості кампанії добровільного декларування активів громадян роз’яснювали громадянам в Тисменицькій ДПІ

опубліковано 30 вересня 2022 о 15:12

В Тисменицькій ДПІ продовжується робота з роз’яснення громадянам норм законодавства про одноразове (спеціальне) добровільне декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Так під час чергової зустрічі з платниками податків начальник Тисменицької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Олександра Гайдей розповіла про активи, які підлягають добровільному декларуванню та наголосила, які саме фізичні особи можуть скористатися таким декларуванням.

Як зауважила Олександра Гайдей, задекларувати свої неоподатковані статки за пільговими ставками громадяни зможуть до 1 березня 2023 року. Податківець зазначила, що декларування неоподаткованих активів є виключно добровільним, однак це виняткова можливість для громадян легалізувати свої неоподатковані  доходи, і при цьому сплатити незначні ставки збору з таких активів.

На завершення посадовець інформувала учасників про новації в спрощеній системі оподаткування, особливості застосування РРО та програмних РРО платниками єдиного податку ІІ –ІV груп, які проводять готівкові операції, а також подання громадянами декларації про майновий стан і доходи  з метою отримання податкової знижки.