Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Івано-Франківській ДПІ працівники надають консультаційну та практичну допомогу платникам податків

опубліковано 30 вересня 2022 о 15:33

Як скористатись одноразовим декларуванням активів, як отримати податкову знижку за витратами, які понесені в минулому році, в які терміни необхідно сплатити податок на нерухоме майно, земельний податок та зареєструвати РРО чи ПРРО? За відповідями на ці та інші питання завітали на консультацію до Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області платники податків.

Цього разу консультаційну допомогу надавала платниками податків начальник відділу податкових сервісів Івано-Франківської ДПІ Ірина Малихіна. Зокрема, Ірина Малихіна акцентувала увагу присутніх на питанні сплати майнових податків, надходження від яких спрямовуються до місцевого бюджету. Посадовиця звернула увагу, що відтепер повідомлення-рішення на сплату майнових податків відображаються в Електронному кабінеті одразу після їх формування. Тобто громадяни можуть дізнатись скільки оплачувати за свою нерухомість чи земельну ділянку не відвідуючи податкову. За її словами, у разі виявлення розбіжностей щодо площі, адреси чи інших даних, громадянин може звернутися до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації та провести звірку. У разі підтвердження розбіжностей – буде проведений перерахунок.

У ході діалогу присутні також обговорили питання декларування незадекларованих активів, тобто податкову амністію, яка триватиме до 1 березня 2023 року, право громадян на податкову знижку за понесеними в 2021 році витратами та порядок реєстрації РРО чи ПРРО.