Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Коломийській ДПІ розповіли про податкову знижку та нові сервіси податкової служби

опубліковано 30 вересня 2022 о 09:24

Як розрахувати податкову знижку за навчання та які документи потрібно подати до податкової, щоб її отримати розповіла на зустрічі з громадянами Коломийщини заступник начальника Коломийської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Мирослава Бундзяк.

Як зазначила посадовиця, громадяни, які в 2021 році здійснювали оплату за навчання у вітчизняних закладах, мають подати до 31 грудня п.р. до податкової інспекції за місцем своєї реєстрації декларацію про майновий стан і доходи. Разом з податковою декларацією про майновий стан і доходи потрібно надати копії платіжних та розрахункових документів, зокрема, квитанції, фіскальні чеки, прибуткові касові ордери, а також копію договору з навчальним закладом, довідку про отримані у звітному році доходи. документи, які підтверджують ступінь споріднення (у разі компенсації вартості здобуття дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти члена сім’ї першого ступеня споріднення), тощо. При цьому Мирослава Бундзяк звернула увагу, що право на податкову знижку має фізична особа, яка протягом року одержувала доходи виключно у вигляді заробітної плати.

Також на зустрічі посадовиця нагадала про продовження терміну кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування – до 1 березня 2023 року, повідомила про можливість проведення звірки даних, зазначених у податковому – повідомленні рішенні щодо сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Крім цього розповіла, що в Головному управлінні ДПС в області діє  Комунікаційна платформа, звернувшись на яку громадськість і бізнес - спільноти мають можливість швидко вирішити питання, що їх цікавлять.

Також поінформувала про можливість повідомлення про порушення податкового законодавства за допомогою чат-бота «StopViolationBot» на базі месенджера Telegram.