Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Косівській ДПІ на семінарі розповіли про одноразове декларування активів та інші новації податкового законодавства

опубліковано 26 вересня 2022 о 13:46

Нещодавно фахівці Косівської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області провели семінар для платників податків на якому роз’яснили новації податкового законодавства. Під час заходу начальник Косівської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Оксана Мельниченко повідомила присутніх про продовження кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування громадянами України активів до 1 березня 2023 року.

Посадовець зазначила, що декларування активів має одноразовий характер, об’єктами декларування є нерухоме та рухоме майно, валютні цінності, корпоративні права, майнові права, цінні папери, банківські метали, пам’ятні банкноти та метали. Керівник податкової інспекції зауважила, що подається декларація виключно на добровільній основі та наголосила, що подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію до Державної податкової служби України необхідно через приватну частину Електронного кабінету.

Також Оксана Мельниченко розповіла учасникам заходу про подання податкової звітності за допомогою електронного сервісу ДПС України «Електронний кабінет». Крім того зазначила, що  у відкритій частині кабінету платник має можливість переглянути таку інформацію: новини ДПС; бланки звітності; календар платника; контакти ценрів обслуговування платників податків.

В приватній частині «Електронного кабінету» авторизовані платники мають можливість дистанційної роботи в режимі он-лайн, зокрема щодо: облікових даних; подання та  перегляд поданої звітності; роботи з базою ЄРПН; роботи з базою СЕА РП; програмного РРО; перевірки стану розрахунків з бюджетом; здійснення сплати податків та зборів; листування з органами ДПС.