Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Івано-Франківські податківці на тренінгу роз’яснюють порядок подання декларації про доходи та іншої звітності за допомогою сервісу «Електронний кабінет»

опубліковано 26 вересня 2022 о 11:40

В Івано-Франківській ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області нещодавно відбувся тренінг для платників податків з питань подання декларацій про доходи та іншої звітності в електронному вигляді та переваг використання при поданні звітності сервісу ДПС України «Електронний кабінет».

Під час заходу начальник відділу електронних сервісів Ірина Малихіна проінформувала присутніх щодо функціонуючих електронних сервісів ДПС та інших можливостей сервісу Електронний кабінет. Також надала роз’яснення щодо порядку подання звітності в електронній формі та надала практичні рекомендації щодо заповнення декларації про майновий стан та доходи за 2021рік з метою отримання податкової знижки.

Ірина Малихіна зазначила, що для подання звітів в електронному вигляді перш за все потрібно отримати ключ електронного цифрового підпису в одному з Акредитованих центрів сертифікації ключів.

Крім цього, платники податків мали змогу отримати консультації з питань заповнення та подання довідки про зміну облікових даних за формою 5-ДР через електронний сервіс ДПС.