Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці на семінарі в Калуші роз’яснювали новації податкового законодавства

опубліковано 26 вересня 2022 о 13:47

Про одноразове спеціальне декларування активів фізичних осіб, з яких не сплачено податки та інші новації податкового законодавства, нещодавно на семінарі розповіла заступник начальника Калуської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Ольга Будзан. Посадовець зазначила, що громадяни мають можливість задекларувати свої активи, при придбанні яких податки та збори не були сплачені. При цьому поінформувала, які саме фізичні особи мають право на податкову амністію, які об’єкти можна декларувати, як визначити базу оподаткування та який порядок подання одноразової декларації. Податківець наголосила, що кампанія декларування активів триватиме до 1 березня 2023 року.

Крім того, Ольга Будзан нагадала про обов’язкове застосування касових апаратів підприємцями, які здійснюють роздрібний продаж товарів за готівку. При цьому зазначила, що право не використовувати РРО мають лише підприємці, які перебувають на І групі єдиного податку та суб’єкти господарювання, які отримують кошти на розрахунковий рахунок. За її словами платники мають право застосовувати як традиційні касові апарати так і програмні РРО.

На завершення податківець  наголосила на важливості оформлення трудового договору з найманим працівником та виплатою заробітної плати на рівні не нижчому ніж встановлено законодавством.