Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як розпочати власну справу та скористатись податковою знижкою розповіли податківці Долинщини

опубліковано 23 вересня 2022 о 14:41

Які документи необхідно подати, щоб скористатися правом на податкову знижку за навчання, як зареєструватися підприємцем та яку обрати систему оподаткування розповіла на зустрічі з платниками податків в.о. начальника Долинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Оксана Мазяк.

За словами посадовиці, скористатися правом на податкову знижку можуть громадяни, які у 2021 році сплачували за навчання своїх дітей у навчальних закладах України. Для цього їм необхідно подати до податкової інспекції за місцем реєстрації декларацію про майновий стан і доходи та копії документів: паспорта, свідоцтва про народження дитини, договору з навчальним закладом, квитанцій про оплату за навчання. Подати декларацію разом з документами можна як особисто, так і через Електронний кабінет платника і зробити це потрібно до 31 грудня 2022 року.

Також Оксана Мазяк розповіла, які документи необхідно подати до держреєстратора та до податкової служби для реєстрації підприємницької діяльності. Поінформувала яку системи оподаткування може обрати новостворений ФОП та в яких випадках йому потрібно застосовувати РРО. Нагадала і про подання інформації про об’єкти оподаткування – довідки за формою 20-ОПП.     

Крім цього, поінформувала про проведення кампанії одноразового добровільного декларування активів громадян та електронний сервіс ДПС «Електронний кабінет платника», за допомогою якого платник може отримати необхідну податкову інформацію та дізнатися про стан розрахунків з бюджетом.