Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці розповіли тисменицьким підприємцям про новації податкового законодавства

опубліковано 23 вересня 2022 о 14:37

На черговій зустрічі начальник Тисменицької ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Олександра Гайдей розповіла суб’єктам господарювання про новації податкового законодавства.

Зокрема керівник податкової інспекції повідомила, що підприємці зобов’язані при готівкових розрахунках застосовувати РРО або програмні РРО. Наразі без касового апарату можуть працювати лише спрощенці 1 групи, а також підприємці, які здійснюють торгівельну діяльність в селах чи селищах за умови дотримання ними певних правил, передбачених чинним законодавством.

Також Олександра Гайдей нагадала підприємцям про необхідність дотримання норм трудового законодавства під час прийняття на роботу найманих працівників та закликала вчасно сплачувати податки та не допускати заборгованості перед бюджетом.

Крім того, посадовець роз’яснила підприємцям основні положення закону про податкову амністію та наголосила, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичними особами триватиме до 1 березня 2023 року. Громадяни, які мають статки, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно подати одноразову спеціальну декларацію, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Декларацію необхідно подавати до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через Електронний кабінет.