Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Яремчанській ДПІ на семінарі роз’яснювали податкові новації

опубліковано 22 вересня 2022 о 16:40

В Яремчанській податковій нещодавно відбувся семінар, на якому начальник Яремчанської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Юрій Вередюк розповів платникам податків про одноразове добровільне декларування фізичними особами належних їм активів та  інші новації податкового законодавства.

Зокрема, керівник податкової інспекції повідомив присутнім, що до 1 березня 2023 року громадяни мають можливість задекларувати активи, податки з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі. Посадовець детально розповів, які об’єкти можна декларувати, як визначити суму одноразового збору та коли його потрібно сплачувати.

Окрім того, учасники заходу ознайомилися з електронними сервісами ДПС, які дають можливість спілкуватися з податковою службою онлайн. Податківець зазначив, що за допомогою сервісу «Електронний кабінет податків» суб’єкти господарювання та громадяни можуть подавати звітність, отримувати довідки та іншу необхідну для платника податків інформацію щодо сплати земельного податку та податку на нерухоме майно.

Юрій Вередюк також розповів про порядок реєстрації програмного РРО та наголосив на обов’язкове застосування РРО чи ПРРО суб’єктами господарювання, які здійснюють готівкові розрахунки з покупцями.