Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Тлумацькій ДПІ роз’яснюють новації податкового законодавства

опубліковано 22 вересня 2022 о 14:06

Нещодавно в Тлумацькій ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області відбулася зустріч начальника ДПІ Миколи Іванішина з відвідувачами центру обслуговування платників.

Під час заходу начальник Тлумацької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Микола Іванішин наголосив присутнім, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларуванню активів фізичними особами триватиме до 1 березня 2023 року. Громадяни України, які мають статки, які не були оподатковані належним чином, можуть добровільно подати одноразову спеціальну декларацію, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Декларація подається до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через Електронний кабінет.

Посадовець зазначив також, які активи не підлягають декларуванню, об'єкти житлової нерухомості, нежитлові будинки некомерційного призначення земельні ділянки, сукупний розмір яких по кожній окремій ділянці не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної статтею 121 Земельного кодексу України.

Крім того керівник податкової інспекції нагадав присутнім, про обов’язок використання зареєстрованих РРО чи ПРРО у разі проведення готівкових розрахунків. Також звернув увагу на переваги програмного РРО, який зручний в використанні та його можна безкоштовно завантажити на офіційному сайті податкової служби.