Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці розповіли рогатинським платникам про податкові новації

опубліковано 20 вересня 2022 о 16:32

В Рогатинській ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області нещодавно відбувся семінар для платників податків з питань одноразового добровільного декларування активів, застосування РРО та ПРРО та інших новацій податкового законодавства.

На семінарі старший державний інспектор Рогатинської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Марія Сенів розповіла про кампанію одноразового добровільного декларування активів та наголосила, що її продовжено до 1 березня 2023 року. Податківець звернула увагу присутніх на об’єкти, які можна задекларувати, спосіб подання декларації та терміни сплати задекларованих зобов’язань.

Крім того, податківець роз’яснила присутнім, що з 1 січня 2022 року використання касових апаратів чи програмних РРО для підприємців – спрощенців, крім 1 групи, при готівкових розрахунках з покупцями є обов’язковим. Водночас, якщо торгівля здійснюється на території сіл чи селищ, то підприємці замість касового апарату можуть користуватися КОРО за дотриманням певних умов. Також посадовець розповіла про сервіс ДПС - Електронний кабінет платника, за допомогою якого платник може зареєструвати програмний РРО, заповнити декларацію про майновий стан і доходи, отримати необхідну податкову інформацію та дізнатися про стан розрахунків з бюджетом.

Марія Сенів на завершення заходу наголосила присутнім на важливості своєчасної сплати податків, зборів та платежів до бюджетів, а також нагадала що подати податкову декларацію з метою отримання податкової знижки за понесені в 2021 році витрати громадяни можуть до 31 грудня поточного року.