Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хто з підприємців повинен використовувати РРО чи ПРРО, а також які функціональні можливості має Електронний кабінет платника податків, розповіли у Косівській ДПІ

опубліковано 20 вересня 2022 о 16:10

Тісна комунікація з громадськістю – один з важливих напрямків роботи Косівської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області. Тож під час нещодавньої чергової зустрічі з платниками начальник Косівської ДПІ Оксана Мельниченко ознайомила платників району з нормами законодавства щодо обов’язкового застосування РРО чи ПРРО суб’єктами господарювання, які здійснюють готівкові розрахунки з покупцями (окрім першої групи спрощеної системи оподаткування). Податківець наголосила, що при продажі алкогольних напоїв, фіскальний чек повинен також відображати цифрове значення штрихового коду марок акцизного податку.

Також нагадала про необхідність ведення обліку товарних запасів підприємцям на загальній системі та спрощенцям, які торгують складною побутовою технікою, ювелірними виробами, лікарськими засобами або виробами медичного призначення чи перебувають на ІІІ групі і є платниками ПДВ.

Окрім того, Оксана Мельниченко звернула увагу присутніх на широкому фунціоналі Електронного кабінету, сервісу, який дає можливість якісно, швидко та дистанційно спілкуватися з податковою службою, отримувати довідки та іншу необхідну для платника податків інформацію. Сьогоднішньою новацією кабінету є відображення в ППР на сплату майнових податків окрім суми податку, також і його розрахунок, об’єкт оподаткування та адреса реєстрації.

Принагідно керівник інспекції звернула увагу присутніх на переваги, які надає декларантам участь у податковій амністії, та поінформувала про подовження терміну її дії до 1 березня 2023 року. Також нагадала громадянам про їх право на отримання податкової знижки за певні витрати, які були здійснені ними в минулому році.