Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкову знижку, сплату майнових податків та податкову амністію розповіли податківці Галицької ДПІ

опубліковано 16 вересня 2022 о 16:32

Якщо фізична особа у 2021 році сплачувала за навчання дітей у вітчизняних закладах дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, вона може скористатися податковою знижкою. Про це на зустрічі з громадянами міста Галич розповіла старший державний інспектор Галицької ДПІ Софія Бескупська.

За словами посадовиці, щоб отримати відшкодування за оплату за навчання  потрібно подати до податкової інспекції декларацію про майновий стан і доходи та копії документів, що підтверджують таку сплату, копію договору з навчальним закладом довідку про отримані у звітному році доходи та документи, які підтверджують ступінь споріднення.

«Скористатися правом на податкову знижку можна до кінця 2022 року, на наступний рік таке право не переноситься», - сказала Софія Бескупська.

Також посадовиця повідомила, що громадяни, які отримали повідомлення-рішення зі сплати податку на нерухоме майно та земельного податку зобов’язані протягом 60 календарних днів сплатити нараховані податкові зобов’язання, наголосила на важливості своєчасної сплати майнових податків як одного з основних джерел місцевих бюджетів. При цьому нагадала, що у разі виявлення будь-яких розбіжностей громадяни можуть звернутись до податкової та провести звірку.

Крім цього, Софія Бескупська звернула увагу на обов’язку громадян повідомляти податкову інспекцію про зміни облікових даних, наприклад, прізвища чи місця проживання тощо. Для цього фізичній особі потрібно подати довідку за формою 5-ДР, а зробити можна це як особисто, так і через електронний кабінет платника.

Нагадала посадовиця і про кампанію одноразового декларування: розповіла, які активи підлягаю декларуванню, за якими ставками вони оподатковуються, як визначити базу оподаткування та коли сплачувати одноразовий збір.

На завершення зустрічі Софія Бескупська поінформувала про комунікаційну податкову платформу Головного управління ДПС в Івано-Франківській області та зазначила, що дана платформа створена для якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою та громадськістю.  ВІТАННЯ ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ(