Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Коломийщині роз’яснювальна робота щодо кампанії одноразового декларування активів триває

опубліковано 15 вересня 2022 о 14:53

Заступник начальника Коломийської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Мирослава Будзяк на черговій зустрічі розповіла підприємцям, про кампанію одноразового декларування активів, яка триватиме до 1 березня 2023 року.

Посадовець наголосила, що громадяни, які до 1 січня 2021 року отримували доходи, з яких не були сплачені податки, мають право їх легалізувати. Таким громадянам потрібно подати декларацію в електронному вигляді, в якій зазначити усі активи, що придбані за кошти, з яких не сплачувались податки, самостійно нарахувати збір та протягом 30 календарних днів сплатити його. Подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. У випадку декларування таких активів декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності.

Мирослава Будзяк нагадала присутнім про порядок застосування касових апаратів при проведенні розрахунків за готівку та звернула увагу на переваги використання ПРРО. Крім того розповіла про електронні сервіси ДПС, зокрема Електронний кабінет платника, за допомогою якого платник може досить швидко отримати необхідну податкову інформацію та дізнатися про стан розрахунків з бюджетом.

Також на зустрічі розглядалися питання дотримання платниками законодавства про працю, упередження порушень сплати податку на доходи фізичних осіб.  Податківець наголосила на недопустимості використання праці неоформлених найманих працівників та виплати заробітної плати «в конвертах».