Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Тлумацькій ДПІ відбувся семінар для платників податків

опубліковано 14 вересня 2022 о 09:45

Нещодавно в центрі обслуговування платників Тлумацької ДПІ відбувся семінар, на якому податківці розповіли платникам податків про новації податкового законодавства.

Під час заходу начальник Тлумацької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Микола Іванішин наголосив присутнім, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларуванню активів фізичними особами триватиме до 1 березня 2023 року. Громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно задекларувати вказані активи, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Податковій амністії підлягають, зокрема, активи у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та за кордоном. Декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. Декларація подається до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через Електронний кабінет.

Посадовець зазначив, що ця можливість надана нормами Закону України від 15 червня 2021 року № 1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Крім того керівник податкової інспекції нагадав присутнім, що з 1 січня 2022 року всі підприємці – платники єдиного податку другої – четвертої груп зобов’язані у разі здійснення готівкових розрахункових операцій використовувати належним чином зареєстровані РРО чи ПРРО. Також посадовець розповів про переваги програмного РРО, завантажити який можна безкоштовно на офіційному сайті податкової служби

На завершення заходу Микола Іванішин розповів про електронні сервіси ДПС, зокрема Електронний кабінет платника, за допомогою якого платник може досить швидко отримати необхідну податкову інформацію та дізнатися про стан розрахунків з бюджетом.