Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про нарахування майнових податків та пошук резервів для забезпечення надходжень до бюджету обговорили чиновники та податківці Коломиї

опубліковано 09 вересня 2022 о 15:33

На нещодавній розширеній нараді міського голови та місцевих чиновників, участь у якій взяла також заступник начальника Коломийської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Мирослави Бундзяк обговорили стан надходжень до міського бюджету за 8 місяців року та пошук додаткових резервів поступлень на наступні періоди.

Наріжним питанням обговорення стали терміни нарахування сплати майнових податків для громадян за минулий рік, адже через військові дії, з метою захисту інформації, доступ до держреєстрів речових доказів був заблокований тривалий час, що унеможливлювало формування податкових повідомлень рішень. Однак, як запевнила Мираслава Бундзяк, нещодавнє відновлення доступу до баз даних держєрестрів дає можливість сформувати ПРР громадянам уже до середини жовтня. До речі, як зазначила податківець, нова форма повідомлення рішення тепер буде більш інформативною для платника, до прикладу у ній зазначатиметься адреса, площа та назва конкретного об’єкту, за який нараховуватиметься податок. Якщо ж у платника виникнуть запитання щодо суми чи об’єкту оподаткуванню, відображених в ППР, він може звернутися для звірки до органів податкової служби у зручний для нього час.

Одним з найбільшим за обсягом надходжень до бюджетів тергромад є також ПДФО. Тож, стверджує заступник начальника податкової служби району, наразі необхідно управлінцям громади спільно з іншими органами влади об’єднати зусилля для проведення популяризації добросовісної сплати податків, та дотримання норм трудового законодавства. Адже на платниках, які ведуть свою діяльність на мирних територіях, лежить велика відповідальність перед державою та ЗСУ з питань фінансової підтримки.

Окрім того, заступник керівника податкової інспекції ознайомила присутніх зі змінами до податкового законодавства, що запроваджені на період воєнного стану, а також нагадала про особливості ведення кампанії одноразового добровільного декларування активів громадян та повідомила про подовження її терміну – до 1 березня 2023 року.

Мирослава Бундзяк наголосила, що податкова служба в області відкрита для всіх платників податків, готова для надання необхідної консультаційної допомоги бізнесу та повідомила, що для оперативного вирішення проблемних питань, що виникатимуть у платників, ті можуть звертатися на податкову комунікаційну платформу, що працює в ГУ ДПС в Івано-Франківській області.