Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Снятинщини інформують про зміни податкового законодавства

опубліковано 05 вересня 2022 о 13:28

З метою інформування платників податків з новаціями податкового законодавства податківцями Снятинської ДПІ проводяться зустрічі, семінари, тренінги, «гарячі лінії» тощо.

Так, під час однієї із таких зустрічей в.о. начальника Снятинської ДПІ Марія Гаврасюк розповіла про зміни, внесені до Податкового кодексу в період воєнного часу, зокрема для платників єдиного податку. Посадовиця зазначила, що тимчасово, до припинення або скасування воєнного стану на території України, введено можливість для суб’єктів господарювання стати платником єдиного податку 3-ї групи з особливостями, а саме, використовувати відсоткову ставку єдиного податку у розмірі 2% доходу. Водночас наголосила, що для таких платників призупиняється реєстрація платника ПДВ.

Крім того, Марія Гаврасюк нагадала про обов’язок платників застосовувати РРО чи ПРРО у разі здійснення готівкових розрахунків та звернула увагу, що підприємці-спрощенці можуть здійснювати діяльність без застосування РРО чи ПРРО за умови використання розрахункових квитанцій та КОРО.

Також посадовиця ознайомила з можливостями запровадженої Державною податковою службою України Комунікаційної податкової платформи, покликаної активізувати співпрацю державного органу з платниками, та нагадала про кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування та щорічного декларування доходів громадян, зокрема про право на отримання податкової знижки за понесені торік витрати.

На завершення зустрічі Марія Гаврасюк наголосила, що сьогодні дуже важливо, щоб бізнес працював і сплачував податки, адже це є основою для підтримки обороноздатності нашої країни.