Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тисменицьким платникам розповіли про особливості одноразового добровільного декларування

опубліковано 02 вересня 2022 о 14:55

Начальник Тисменицької ДПІ Олександра Гайдей на черговій зустрічі розповіла присутнім про основні норми Закону про одноразове добровільне декларування. Зокрема, хто може скористатися добровільним декларування активів, протягом якого періоду потрібно декларувати активи, які об’єкти підлягають декларуванню, в які терміни необхідно сплачувати податок, а також які активи звільнено від оподаткування.

Також керівник податкової зазначила, що декларація з одноразового добровільного декларування подається безпосередньо декларантом в електронному вигляді через приватну частину електронного кабінету. За її словами подання одноразової декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. У разі, якщо особа не скористається правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів, вона вважатиметься такою, що повідомила про відсутність у власності активів, з яких не сплачено податки і збори.

Крім цього, Олександра Гайдей наголосила на зручності дистанційного спілкування з податковою службою за допомогою Електронного кабінету платника, та ознайомила присутніх з роботою податкової комунікаційної платформи та порядком застосування РРО чи ПРРО платниками спрощеної системи оподаткування при реалізації товарів та послуг.