Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці розповіли яремчанським платникам про одноразове декларування активів

опубліковано 02 вересня 2022 о 14:49

Старший державний інспектор Яремчанської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Степан Озорович на черговій зустрічі з громадянами та підприємцями розповів про податкову амністію та інші новини податкового законодавства.

Зокрема посадовець зазначив, що легалізувати неоподатковані активи за пільговою ставкою одноразового збору можна до 1 березня 2023 року. Декларуванню підлягають грошові кошти, рухоме та нерухоме майно, ювелірні вироби, цінні папери та інші активи. Степан Озорович зауважив, що одноразову добровільну декларацію декларант має подати до податкової служби в електронній формі та сплатити одноразовий збір протягом тридцяти календарних днів з дати подання декларації.

Також працівник податкової наголосив присутнім на дотримання законодавчих норм суб’єктами господарювання та ознайомив з роботою податкової комунікаційної платформи.

Крім цього податківець нагадав про право громадян на податкову знижку на понесені витрати у 2021 році та про обов’язкове застосування касових апаратів та платіжних терміналів суб’єктами господарювання при проведенні готівкових розрахунків з покупцями.