Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Тлумаччини інформують платників про податкове законодавство

опубліковано 02 вересня 2022 о 11:18

Нещодавно начальник Тлумацької ДПІ Микола Іванішин на зустрічі з громадянами та підприємцями району обговорив особливості податкового законодавства, які діють у період воєнного часу.

Зокрема, керівник інспекції розповів про кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яка розпочалася з 1 вересня 2021 року. Поінформував хто може скористатися одноразовим декларуванням, які об’єкти можна декларувати та за якими ставками вони оподатковуються. Водночас зазначив, що одноразова декларація подається в електронному вигляді, а одноразовий збір необхідно сплатити протягом 30 календарних днів після її подання.

Також звернув увагу, що термін проведення кампанії продовжено до 1 березня 2023 року, тож громадяни ще мають можливість легалізувати свої неоподатковувані активи.

За словами керівника Тлумацької ДПІ, податковою амністією можуть скористатися і підприємці, у разі, якщо вони мають у власності кошти від здійснення господарської діяльності, і які не були задекларовані у податковій декларації і з них не були сплачені податки.

При цьому посадовець наголосив, що сплативши у повному обсязі одноразовий збір, підприємець звільняється від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства, а під час проведення документальної перевірки такого підприємця зазначені кошти будуть вважатися такими з яких сплачений податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок та військовий збір.

Крім цього, Микола Іванішин розповів про застосування касових апаратів, отримання податкової знижки за понесеними в 2021 році витратами, електронні сервіси ДПС, Електронний кабінет платника, за допомогою яких платники податків та громадяни можуть отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом та наявність податкового боргу.