Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Застосування податкового законодавства на практиці. В Галицькій ДПІ відбувся семінар для платників податків

опубліковано 05 вересня 2022 о 15:16

Під час семінару, який відбувся в приміщенні Галицької ДПІ, податківці роз’яснили платникам податків актуальні питання застосування податкового законодавства.

Зокрема, начальник Галицької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Петро Сисак нагадав присутнім, що з 01 січня 2022 року всі ФОПи – платники єдиного податку другої – четвертої груп зобов’язані у разі здійснення готівкових розрахункових операцій використовувати належним чином зареєстровані РРО/ПРРО. Також керівник інспекції розповів про переваги програмного касового апарата, завантажити який можна безкоштовно на офіційному сайті податкової служби та наголосили, що з детальною інформацією щодо РРО або ПРРО платники громади можуть ознайомитися у відповідному банері «Програмні РРО» на сайті ДПС або в Електронному кабінеті платника.

Петро Сисак також відповів на питання учасників, хто з підприємців «єдинників» звільнений від обов’язкового застосування РРО, роз’яснив порядок провадження торгівельної діяльності на території сіл, та нагадав, які категорії спрощенців повинні вести облік товарних запасів.

Особливу увагу на семінарі було приділено роз’ясненню норм кампанії добровільного декларування активів громадян, проведення якої передбачено Законом України від 15 червня 2021 року №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету». Петро Сисак зазначив, що громадяни можуть добровільно легалізувати неоподатковані активи за пільговими ставками одноразового збору, розмір якого залежатиме від виду активів та становитиме від 5 до 9 відсотків вартості задекларованих активів. Скористатися податковою амністією громадяни зможуть ще до 1 березня 2023 року. Учасники семінару також детально розглянули механізм подання декларації та розрахунку одноразового збору.

Також  керівник інспекції ознайомив платників з актуальними змінами в податковому законодавстві, які діятимуть на час воєнного стану, зокрема що стосуються зниження ставок єдиного податку та розповів роботу Комунікаційної податкової платформи.