Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Верховинцям про актуальні питання в податковому законодавстві

опубліковано 26 серпня 2022 о 11:39

Начальник Верховинської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Оксана Ясінська провела зустріч з платниками  щодо новацій та актуальних питань застосування податкового законодавства.

Зокрема, керівник інспекції розповіла про  внесені зміни щодо умов перебування на спрощеній системі оподаткування, зокрема 3 групи. Також нагадала про необхідність використання РРО при продажу алкогольних та тютюнових виробів, та повідомила, що моделі касових апаратів, які не відображають у фіскальних касових чеках цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку, якими марковані алкогольні напої, вилучено з Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій ДПС. Тобто, моделі, які не відображають штрих-коди, можуть використовуватися лише у випадках відсутності торгівлі алкогольними напоями. Оксана Ясінська також вкотре нагадала платникам про хорошу альтернативу класичних касових апаратів – ПРРО, перевагами якого є мобільність та зручність.

Щ однією темою розмови податківців та платників стала податкова амністія. Оксана Ясінська ознайомила платників з видами активів, які підлягають декларуванню, ставками одноразового збору та термінами його сплати. Також посадовець акцентувала увагу присутніх на перевагах, які можуть отримати від держави потенційні декларанти, та зазначила, що термін кампанії добровільного декларування активів продовжено до 1 березня 2023 року.

Насамкінець керівник податкової інспекції нагадала відвідувачам про їх конституційний обов’язок – добросовісну сплату податків, виконання якого у воєнний час є вкрай важливим, адже кожна сумлінно сплачена гривня до бюджету країни працює на перемогу над ворогом.