Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові новації та податкову амністію розповіли податківці Рожнятівщини представникам Рожнятівської ОТГ

опубліковано 26 серпня 2022 о 14:25

Нещодавно начальник Рожнятівської ДПІ Михайло Гирда провів зустріч з керівництвом Рожнятівської ОТГ, на якій учасники обговорили зміни податкового законодавства та їх вплив на надходження до місцевого бюджету, застосування РРО та ПРРО фізичними особами-підприємцями та кампанію одноразового декларування активів фізичних осіб.

Зокрема, Михайло Гирда розповів про можливість суб’єктів господарювання на період воєнного часу перейти на сплату єдиного податку за ставкою 2%, що значно зменшує податкове навантаження на платника. Також зазначив, про право спрощенців 1 та 2 груп не сплачувати єдиний податок за себе, водночас наголосив, що кожен підприємець повинен виважено підійти до прийняття такого рішення, оскільки сьогодні надзвичайно важливим є поступлення кожної гривні до бюджету.  

Звернув посадовець увагу і на обов’язку підприємців застосовувати РРО або ППРО при здійсненні готівкових розрахунків. Крім цього наголосив, що платники, які здійснюють торгівлю алкоголем повинні використовувати лише ті моделі  РРО, які відображають у фіскальних касових чеках цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку, якими марковані алкогольні напої та включені до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій ДПС.

Під час зустрічі Михайло Гирда нагадав про одноразове добровільне декларування, кампанія якого проводиться з 1 вересня 2022 року. За його словами, громадяни можуть добровільно легалізувати неоподатковані активи за пільговими ставками. Для цього необхідно подати одноразову декларацію в електронній формі, розрахувати суму одноразового збору і сплатити його. При цьому зауважив, що за бажанням сплату можна розтермінувати на три платежі, однак сума збору буде дещо більшою.  

Також Михайло Гирда повідомив, що термін завершення кампанії одноразового декларування продовжено ще на пів року – до 1 березня 2023 року.

Крім того, посадовець звернув увагу на перевагах подання звітності в електронному вигляді та повідомив про роботу Комунікаційної податкової платформи ГУ ДПС.