Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про добровільне декларування та інші аспекти податкового законодавства з кожним платником. В Яремчанській ДПІ тривають консультаційні зустрічі з громадянами

опубліковано 08 серпня 2022 о 13:12

Під час чергової зустрічі з платником податків начальник Яремчанської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Юрій Вередюк надав консультаційну допомогу  щодо за застосування податкового законодавства, зокрема спрощеної системи оподаткування.

Також звернув увагу відвідувача на необхідність застосування РРО чи ПРРО при здійсненні готівкових розрахунків з покупцями, а також поінформував платника про переваги програмного реєстратора, отримати який можна безкоштовно за підтримки ДПС.

Ще однією темою діалогу стала кампанію одноразового добровільного декларування, яка дозволяє легалізувати неоподатковані активи за пільговою ставкою – від 5від. до 9 відсотків. Юрій Вередюк нагадав платнику, що подати таку декларацію можна до 1 вересня 2022 року. Також посадовець звернув увагу, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадян, які мають право на таке декларування.

На завершення зустрічі податківець розповів про переваги та можливості сервісу «Електронний кабінет», а також про право на отримання податкової знижки за понесені в минулому році витрати.