Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про одноразове декларування активів йшлося під час робочих зустрічей з платниками у Рогатинській ДПІ

опубліковано 05 серпня 2022 о 13:23

Днями у приміщенні Рогатинської державної податкової інспекції ГУ ДПС в Івано-Франківській області відбулось ряд робочих зустрічей з громадянами з актуальних питань податкового законодавства.

В.о. начальника Рогатинської ДПІ Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Марія Сенів проінформувала про особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних ïм активів.

У межах податкової амністії декларанту необхідно подати до податкових органів одноразову добровільну декларацію виключно в електронному вигляді, а також  сплатити до бюджету одноразовий збір у розмірі від 2,5 до 9 відсотків, що є значно нижчим, ніж розмір встановлених податків. При цьому  у добровільній  декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

За словами посадовиці, скористатися перевагами одноразового добровільного (спеціального) декларування та легалізувати неоподатковані доходи за зниженими ставками збору можна лише до 31 серпня 2022 року включно. Після сплати збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування держава гарантуватиме такому декларанту звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства, нерозголошення державними органами та їхніми посадовими особами відомостей, що містяться в одноразових добровільних деклараціях.

Посадовець зазначила, що держава надає шанс повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг. Наприклад, це можуть зробити громадяни які отримували зарплату у конверті, працювали без оформлення трудових відносин. Податківці висловлюють вдячність тим платникам, які сумлінно ставляться до виконання податкових обов’язків.