Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як легалізувати активи, придбані за неоподатковані в минулому кошти, та скільки ще часу залишилося в громадян, щоб скористатися податковою амністією? Відповіді на ці інші питання в Коломиї отримали учасники податкового семінару

опубліковано 05 серпня 2022 о 13:17

Один з блоків питань, проведеного семінару, стосувався кампанії добровільного декларування активів громадян, проведення якої передбачено Законом України від 15 червня 2021 року №1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету». Як зазначила заступник начальника Коломийської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Мирослава Бундзяк, громадяни можуть добровільно легалізувати неоподатковані активи за пільговими ставками одноразового збору, розмір якого залежатиме від виду активів та становитиме від 5 до 9 відсотків вартості задекларованих активів. Скористатися податковою амністією громадяни зможуть ще до 1 вересня 2022 року. Посадовець детально зупинилася на видах об’єктів декларування та його потенційних суб’єктах. Учасники семінару також детально розглянули механізм подання декларації та розрахунку одноразового збору.

На семінарі посадовець інформувала присутніх про необхідність застосування РРО/ПРРО при готівкових розрахунках з покупцями, а також, у яких випадках використання банківських терміналів є обов’язковим.

Також Мирослава Бундзяк ознайомила платників з актуальними змінами в податковому законодавстві, які діятимуть на час воєнного стану, зокрема що   стосуються зниження ставок єдиного податку для суб’єктів господарювання.  Насамкінець заступник начальника Коломийської ДПІ запевнила присутніх у відкритості та прозорості діяльності податкової служби та анонсувала початок роботи Комунікаційної податкової платформи.