Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальне в податковому законодавстві інформують платників городенківські податківці

опубліковано 08 серпня 2022 о 14:02

Про одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб спілкувався в.о.начальника Городенківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Олександра Бойчук з платниками району під час чергової консультаційної зустрічі.

Так, Олександра Бойчук нагадала, що громадяни, які до 1 січня 2021 року придбали активи за рахунок неоподаткованих доходів, мають можливість до 1 вересня ц.р скористатися правом на податкову амністію та легалізувати та активи в цивілізований спосіб.

Платників цікавили насамперед питання про категорії фізичних осіб, які можуть скористатися правом на одноразове добровільне декларування, терміни подачі декларації, та про види активів, які підпадають під декларування. Окрім згаданого переліку, посадовиця також детально зупинилася на ставках одноразового збору та механізмі подання декларації. Водночас звернула увагу присутніх, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадян.

Наостанок Олександра Бойчук нагадала громадянам про їх право на податкову знижку, яку вони можуть отримати за офіційно підтверджені минулорічні витрати. А це можуть бути: оплата за навчання свої дітей, страхування життя, сплата іпотеки, усиновлення, витрати на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб чи інші витрати, передбачені Податковим кодексом. Для цього до кінця року необхідно подати декларацію про майновий стан та доходи, отримані в 2021 році, а також копії документів, які засвідчуватимуть понесені витрати.