Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як подати одноразову добровільну декларацію через Електронний кабінет розповіли платникам податків в Івано-Франківській ДПІ

опубліковано 04 серпня 2022 о 16:26

З механізмом подання одноразової добровільної декларації ознайомила під час чергової зустрічі платників податків начальник відділу електронних сервісів Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Ірина Малихіна. Також податківець наголосила присутнім, що скористатися податковою амністією громадяни можуть ще до 1 вересня 2022 року. Також Ірина Малихіна зазначила, що згадана кампанія має одноразовий характер і дає можливість усіх бажаючим легалізувати неоподатковані доходи за зниженими ставками оподаткування – від 5 до 9 відсотків від задекларованих статків.

Об’єктами такого декларування можуть бути: валютні кошти, об’єкти рухомого та нерухомого майна, ювелірні вироби, мистецькі витвори та інші неоподатковані цінності. Також Ірина Малихіна зазначила, що право на податкову амністію надається громадянам України і можуть декларувати активи, які знаходяться як на території України, так і за її межами. Подавши декларацію, необхідно сплатити одноразовий збір у 30-денний термін, інакше податкова амністія не застосовуватиметься. Щоправда, за потреби, можна отримати і розтермінування сплати на 3 роки, проте, в такому випадку, доведеться сплатити трохи вищий відсоток збору.

Також податківець нагадала присутнім і про можливість отримання податкової знижки, за понесені торік витрати. Для цього їм необхідно подати до кінця року декларацію про майновий стан та отримані доходи, а також надати копії документів, які підтвердять витрати. Подати таку декларацію можна також за допомогою Е-кабінету платника податків, такий спосіб подання документації, за словами Ірини Малихіної, є зручним та дозволяє звітувати до податкової без особистого візиту. Також даний сервіс має ряд функцій, які дозволяють надсилати різноманітні запити та звіти до ДПС та отримувати необхідну інформацію, зокрема, й щодо власних розрахунків з бюджетом.