Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам – про податкові новації. В Калуській ДПІ консультують громадян з питань застосування податкового законодавства.

опубліковано 04 серпня 2022 о 14:54

Зокрема, начальник Калуської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Лілія Прокопі під час чергової зустрічі розповіла громадянам про одноразове декларування активів, яке триватиме до 1 вересня 2022 року.

Як зауважила податківець, податкова амністія дає можливість кожному громадянину легалізувати свої активи, при придбанні яких не були сплачені податки. Для цього необхідно подати через Електронний кабінет платника податків одноразову декларацію та сплатити не пізніше 30 днів одноразовий збір у розмірі від 3 до 5 відсотків від суми задекларованих статків. Проте, зауважила Лілія Прокопів, подання такої Декларації є виключно правом, а не обов’язком громадян.

Відвідувачів ЦОП цікавили також види активів, які підпадають під амністію та суб’єкти декларування. Лілія Прокопів надала вичерпні відповіді на усі запитання громадян та пояснила механізм подання декларації та розрахунку одноразового збору.

Наостанок, податківець нагадала відвідувачам про обов’язок вчасної сплати податків та зборів та зазначила, що переглянути розрахунки з бюджетом платники можуть і з допомогою Електронного кабінету.