Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Не проґавте можливість скористатися податковою амністією. У Тлумацькій ДПІ нагадали громадянам про кампанію добровільного декларування активів

опубліковано 03 серпня 2022 о 13:37

До 1 вересня 2022 року громадяни мають змогу подати одноразову добровільну декларацію та легалізувати неоподатковані в минулому власні статки. Опісля – сплатити в 30-денний термін одноразовий збір в розмірі від 5 до 9 відсотків до бюджету та на цілком законних підставах користуватися такими активами, адже тепер вони вважатимуться такими, з яких сплачено податки. Про це під час зустрічі з громадянами повідомила старший державний інспектор Тлумацької ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Оксана Пахолюк.

Також податківець зазначила, що подати добровільну декларацію слід в електронній формі через Електронний кабінет платника податків. Це доволі зручний та мобільний сервіс, який передбачає можливість спілкування та документообіг з податковою службою в режимі он-лайн. Оксана Пахолюк також детально охарактеризувала види активів, які підпадають під податкову амністію.

Окрім того, в податковій нагадали громадянам, що до кінця року вони можуть скористатися податковою знижкою на витрати понесені ними торік. Для цього потрібно до 31 грудня подати декларацію про майновий стан та доходи, а також документи на підтвердження витрат.

Наостанок податківці наголосили на важливості укладання офіційних трудових відносин, адже це не тільки сплачені податки до бюджету, а й гарантії соціального захисту громадян.